Så inreder du ditt lilla vardagsrum smart

Ett mycket vanlig missförstånd är att man tror att ett litet vardagsrum också kommer att kräva små möbler, men så är inte fallet. Risken är stor att om man satsar på alldeles för små format när det kommer till inredning så kommer rummet istället att se ut som något hämtat ur ett dockskåp. Du kan mycket väl satsa på stora mattor, enorma tavlor eller lampor av större slag utan att det på något sätt drar ner eller får ditt vardagsrum att se mindre ut.

Smartare inredning till vardagsrummet

  • Bara för att du har ett litet vardagsrum behöver du inte ha en liten matta. Sanningen är att större mattor faktiskt gör sig bättre. Det enda du bör ha i åtanke är att mattan ska ha cirka 15-20 cm mellanrum från väggen.
  • Många småtavlor kan få rummet att se stökigt och plottrigt ut. Välj heller en stor tavla att visa upp och ditt vardagsrum kommer direkt att se mycket mer rymligt ut.
  • Ljusa färger förstorar och mörka färger förminskar, men det betyder inte att varje inredningsdetalj i rummet ska vara i vitt. Våga också ta in färger för att skapa kontraster.
  • Lura ögat och få rummet att se större ut genom att inte låta möblerna stå direkt mot väggen. Det räcker gott och väg med att de är utdragna cirka 5-10 cm för att skapa rätt intryck.

Inred åt alla håll

Att inreda ett litet vardagsrum på ett snyggt och praktiskt sätt är inte alltid det lättaste, men med smarta knep och lite fantasi kan du komma väldigt långt. Försök att se vad du har för ytor att arbeta med och inte vilka ytor du saknar. Genom att jobba på höjden kan du få ut mycket mer av ditt vardagsrum, samtidigt som du behåller så mycket rymd i rummet som möjligt.