Homestyling ökar i Stockholm

Den senaste tiden har bostadsmarknaden gått för högvarv och nya prisrekord sätts runt om i vårt avlånga land. Den geografiska ort som toppar listorna är Stockholms innerstad med kranskommuner och stora villaområden. Stockholm är ohotad etta på denna lista och en lång bit under kommer tvåan Göteborg följt av Malmö-regionen. Semesterorter som Båstad, Torekov och Åre ligger också högt, men utbudet och antalet försäljningar är så pass svagt som underlag att dessa orter inte kan räknas på samma vis som storstäderna.

Det har visat sig att bostadspriserna, som många trodde skulle vika ner, istället har följt börsens utveckling och snittpriserna har stigit med cirka 15% de senaste 12 månaderna. Priserna på villor och fristående hus har ökat något mer och lägenheter något mindre. Många tycks söka boenden med större frihet och att boendet har egen gräsmatta är meriterande. Ihop med de stigande bostadspriserna ökar också inredningsrelaterade tjänster såsom Homestyling Stockholm och homestaging. Dessa kategorier har under en längre tid varit mer uppskattade i huvudstan än på landet, men det som också märks är att uppdragen från kund både avser inför en försäljning likväl som att man önskar hjälp att inreda lägenheter och hus under inflyttning. Homestyling är ett brett uttryck för att ta hjälp med inredning av ett boende och kan bestå av konsulthjälp för att hitta sin stil där du själv står för inköp av produkterna. Allt som oftast önskar du även hjälp med att hyra de möbler du ska ha ståendes i 6-8 veckor i ditt boende. Under tiden har mäklaren fri tillgång för att göra visningar och fotografera inför bostadsannonsen.

Under året har både utbudet och antal försäljningar ökat kraftigt, och trots detta har priserna inte hämmats. Analysen är svår, men vi kan konstatera att trots att det finns fler tillgängliga objekt så är det rekordmånga som också söker nytt större boende runt om i regionen.