Kökstrender 2019

Hemmets hjärta, köket, är ett av de rum som människor lägger ned mest pengar och energi på. Här är trenderna som är mest påtagliga, även om merparten av svenskar tenderar att välja de klassiska alternativen. Men för dig som vill läsa mer om vad som erbjuds bortom de vanliga lantköken i skandinavisk stil kommer här en redogörelse för 2019 kökstrender.

Ultraminimalistiska kök

Detta är en svår stil som inte passar vem som helst, men den är trots allt mycket synlig i allehanda inredningsmagasin. Den går ut på att ha så mycket förvaring som möjligt, om än osynlig så att ingenting står framme och förstör intrycket. Det fokuseras ordentligt på finesser som gör det enkelt att skippa handtag och detaljer på köksskåpen och möblerna. Vitt eller stål är det som förknippas med ultraminimalism i köket 2019, men det går också att välja allt i en enda nyans av trä.

Flerfärgade kök

Om du tycker att ultraminimalismen känns lite väl avskalad, så kan du gå in för det flerfärgade köket, som dock har minimalistiska former men som sätter färg på tillvaron. Låt köksön få en klar färg, köksskåpen en annan. Piffa upp din diskho i en fräsig gul, röd eller rosa färg. Låt även kökslamporna hänga ned från taket som färgdroppar från himlen. Välj dock en vit eller ljusgrå nyans till väggar och golv och till de flesta vitvaror.

Andra stilar

Det finns många andra stilar som passar för köken under 2019.

  • Kök helt i trä från golv till tak
  • Kök som går i svart, vitt och grått
  • En blandning av sten och metall i otaliga kombinationer
  • Funktionella kök vars maskiner styrs med appar

Viktiga material 2019

Även i köken infinner sig naturmaterialen. Kalksten, marmor, trä och underhållsfria material är nyckeln till ett trendigt kök. Miljöaspekten är själva grundstenen som har fått oss att välja naturmaterial, men också för att de känns mer äkta att omge sig med. Dessa naturmaterial gör dock rätt i att kombineras med stål, metall och krom för ett perfekt estetiskt intryck. Låt således gärna materialen krocka med varandra.