Estetiska tips för små plånböcker – så skapar du ett vackert badrum

Det är lätt att bli ekonomiskt överväldigad och matt av alla inredningstrender som sköljer över oss. Vi är nog många som t.ex. suktar efter carraramarmor istället för kommunalt,vitt kakel i badrummet våra lägenheter. Lyckligtvis finns det gott om förbättringar du kan göra även med tight budget – här hittar du 6 billiga, men vackra inredningstips för att njuta lite mer av ditt badrum!

1. Doftljus – ett riktigt klassiskt tips! Underskatta inte effekten av vackra doftljus. Ifall både plånbok och kvadratmetrar i badrummet är snålt tilltagna kan doftljuset inte bara sprida väldoft utan även agera välbehövligt ögongodis i fin pastellfärg.

2. Kandelaber – botanisera på loppis och försök hitta en klassisk kandelaber i guld eller silver. Lyfter vilket badrum som helst. Vackert i all sin enkelhet med vita kronljus, vill du ha mer effekt satsar du istället på färgade ljus.

3. Blommor – givetvis är det rummets storlek och möjligheter som delvis styr val av blommor. Men oavsett om du bara lyckas klämma in en mikroskopisk kaktus eller kan frossa i rosa snittblommor så piggar grönskan snabbt upp och skapar en hemtrevlig känsla i ditt badrum!

4. Naturmaterial istället för plast – tänk långsiktigt i dina investeringar och satsa på miljövänliga val som också är mer estetiskt tilltalande för ögat. Köp tvättkorg i rotting istället för plast, tvålkopp i sten istället för pumpflaska från butiken o.s.v.

5. Mönstrat kakel – kanske har du inte råd att kakla om hela badrummet? Satsa då istället på att kakla om en särskilt utvald del av badrummet med ett vackert mönstrat kakel som bryter monotonin, exempelvis runt handfatet där du mest noterar ditt kakel.

6. Ordentliga handdukar – köp tjocka vita handdukar i naturmaterial. 100 % bomull ger den bästa uppsugningsförmågan och håller sig dessutom tjocka och fluffiga även efter en dos tvättar.

Lycka till med att skapa ett lite vackrare 2019 i  ditt badrum!