Bänkskivor till köket – tips

Köket är en av de platser i hemmet där vi spenderar mest tid. Vi lagar mat, bakar, pysslar och umgås i köket. Just därför är det av stor vikt att ditt kök är trivsamt och inrett i den stil du själv tycker om. Det krävs även praktiska och tåliga arbetsytor i ett kök. I den här artikeln tar vi upp några tips till dig som ska investera i nya bänkskivor!

Utgå från den egna köksvardagen

I köket är vi allt som oftast i tag med att förbereda eller laga mat. Men vi tenderar också i hög grad att använda köket till andra sysslor. Oavsett vilket moment det rör sig om behövs praktiska arbetsytor i ett kök. Bänkskivor är en viktig del i en köksinredning och du bör definitivt planera dessa noga.

Vid valet av bänkskiva är det viktigt att se över din egen vardag i köket. Hur används bänkskivorna och vad förväntar du dig av den sortens arbetsyta? En bänkskiva i sten är tålig och dessutom snygg, men det finns många varianter. Den gemensamma fördelen med de flesta typer av stenmaterial är att de håller i många år.

Kvalitet före pris

Priset på bänkskivor varierar beroende på stil och material. Men det är alltid värt att jämföra olika bänkskivors egenskaper. Det kan vara värt att lägga några kronor extra på hållbarhet och kvalitet. Samma sak gäller för underhåll. En bänkskiva som är väldigt lätt att göra rent och hålla fräsch kostar ofta lite mer. Men det kan också löna sig i längden.

Granit är en natursten som passar bra i de flesta typer av miljöer i hemmet. Då stentypen finns i många olika nyanser kan granit bli en snygg och praktisk inredningsdetalj i köket. Granit är en hård stenart som sällan påverkas av kemikalier eller starka vätskor. Något som ofta kan vara en risk i samband med matlagning i köket!